KFC Nijlen is een geduchte tegenstander voor VC Herentals gebleken. Het bleef erg spannend tot de laatste minuut.De treffer van Jonas Verbert bezorgde VC Herentals 9 op 9. VC is nu alleen leider.

VC Herentals wist met de uitslagen van de zaterdagavondwedstrijden in het hoofd vooraf dat het aan een punt genoeg had om alleen leider te worden in 2e provinciale.

Een verplaatsing naar Nijlen stond in het verleden vaak gelijk aan puntenverlies voor rood-wit.  Het werd dus tijd om die gewoonte te doorbreken.

Het wedstrijdbegin zat volledig op slot vermits beide ploegen elkaar weinig ruimte gunden.  Het eerste gevaar van de bezoekers kwam via Verbert die de bal tot bij Dufraing bracht maar zijn schot vanuit de tweede lijn werd door Matthees onschadelijk gemaakt.

Halfweg de eerste helft was Van Genechten de aangever maar Slechten kwam millimeters te kort om de voorzet van Steven in doel te verlengen.  Nauwelijks een minuut later werd Van Genechten, al dan niet in buitenspel, de diepte ingestuurd maar oog in oog met de lokale doelman kon de Herentalse aanvaller de actie niet succesvol afwerken.  De thuisploeg zette daar in de eerste helft een schot van Vermeyen tegenover maar De Booij was alert genoeg.

Meer druk van VC Herentals
Herentals probeerde vroeg in de tweede helft de druk op te voeren en kwam al snel aan een kans maar Van Genechten knikte aan de tweede paal een hoge voorzet nipt voorlangs.  Niet veel later gaf een foutje in de VCH defensie bijna de aanleiding tot het openingsdoelpunt maar het schot van Helsen werd knap gepareerd door De Booij.

Net voorbij het uur klom rood-wit dan toch op voorsprong wanneer alweer Verbert het hoogste opsprong en de bezoekers op voorsprong kopte.  Nijlen had niet meteen een antwoord en ontsnapte aan een dubbele achterstand wanneer Van Der Schraelen na een mooie actie zich op de rechterflank kon doorzetten en de bal voor doel zwiepte waar Verbert thuisdoelman Matthees tot het uiterste dreef na een geplaatste kopbal.

Nijlen probeerde in het slotkwartier tegen te prikken en was er via een vrije trap van de ingevallen Mertens dichtbij maar het leder verdween rakelings naast het doel.  De thuisploeg kwam zowaar nog dichter bij een doelpunt wanneer een vrije trap van alweer Mertens op het hoofd van Bals belandde maar zijn kopbal scheerde de buitenkant van de doelpaal.

Beide ploegen konden nog één kans versieren in de laatste vijf minuten van de wedstrijd.  De thuisploeg schoot vanuit de 2e lijn in het zijnet en de voor de bezoekers kopte Van Genechten pal in de handen van Matthees.

Herentals won dus ook zijn derde wedstrijd, ditmaal met 0-1.  Het klimt dankzij die zege alleen aan de leiding in zijn reeks.  Volgende week wacht met OG Vorselaar een nieuwe derby en zal iedereen opnieuw 100% geconcentreerd moeten zijn om de punten thuis te houden.

VC Herentals speelde met:  De Booij Niel;  Van Doninck Jelle;  Verwimp Stef;  Wouters Thomas;  Slechten Jochen;  Verbert Jonas;  Vanderschraelen Thomas;  Van Genechten Steven;  Van De Weyer Dries;  Dufraing Kevin;  Van Grieken Marc.
Bank:  Maes Jens;  Adriaenssen Robin;  Heylen Gerd;  Van Peer Nick.
Vervangingen:  79e  Heylen Gerd voor Slechten Jochen.
Gele kaarten:  Verwimp Stef;  Wouters Thomas.

Doelpunten:  58e  Verbert Jonas 0 - 1

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC / Nnieuws.